25 Haziran 2012 Pazartesi

Erkekler için şıklığın 25 kuralı

italya’da sokaktaki erkeklerin kıyafetlerine hayran kalıyorum. Hatta normalde itiraz ettiğim birçok parçayı başarıyla tamamlayıp “dört dörtlük” görünebiliyorlar. Türkiye’deyse kadınlar da erkekler de hâlâ şık olmak için fazla çabalıyor. Babalar Günü’nü de bahane edip beylere bir kez daha şıklığın basit formüllerini hatırlatmak istedik

İKİ DÜĞMELİ TAKIM ELBİSE ALIN: Son birkaç sezona bakınca üç düğmeli ceketlerin out olduğunu göreceksiniz. Bunun nedeni iki düğmeli slim fit takımların revaçta olması. İki düğmeli takım elbiseler; sizi daha zayıf, daha şık ve daha derli toplu gösterir.
BEDENİNİZE UYGUN TAKIM ELBİSELERİ TERCİH EDİN: Nedendir bilmem ama Türkiye’de siyasetçiler dahil erkeklerin takımları ödünç gibi duruyor ve olmuyor! Beyler, kolu veya paçası uzun olan veya üzerinizde emanet gibi duran takım elbiseler görünümünüzü mahvediyor. Aldığınız takım elbiseyi terzinize götürerek vücudunuza göre düzelttirebilirsiniz ya da beğendiğiniz kumaşla kendinize göre bir takım elbise diktirebilirsiniz.
AYAKKABILARINIZA İYİ BAKIN: Biz kadınlar acımasızız! O yüzden siz siz olun ayakkabılarınıza özen gösterin. Ayakkabınızın derisinin cinsini öğrenin ve ona uygun bakım malzemelerini düzenli olarak kullanın. Ayakkabılarınızı dönüşümlü olarak giyin. Böylelikle dinlenmelerini sağlamış olursunuz hem de topuk ve tabanlarının aşınmasına engel olursunuz. Özellikle kösele ayakkabınızın altının fazla aşınmasını istemiyorsanız, aşınan ucuna ve topuğuna lastik bir taban koydurtabilirsiniz.

BEYAZ GÖMLEKLERİNİZE ÖZEN GÖSTERİN: Beyaz gömleklerinize gözünüz gibi bakın çünkü onlar gardırobunuzun temel taşlarıdır ve unutmayın onların modası asla geçmez. Klasik, üzerinize iyi oturan beyaz bir gömlek her zaman kurtarıcınız olur.

KAŞMİR KAZAĞINIZ OLSUN: Gardırobunuzda mutlaka ince dokulu koyu gri, lacivert veya siyah V yaka bir kazağınız olmalı. Kışın gömleklerin veya bisiklet yaka beyaz tişörtlerinizin üzerine bu V yaka kazakları giyebilirsiniz.


MUTLAKA SİYAH BİR KEMER EDİNİN: Siyah deri kemerler, klasik olduğu kadar her kıyafetinize uyum sağlayabilen en temel aksesuvarlardandır. Takım elbiselerinizi ve jean’lerinizi mükemmel tamamlarlar.

İNCE KRAVAT ŞART: Kalın kravatların yerini artık ince kravatlar aldı. Bu kesim sizi daha genç ve daha cool gösterir. İnce kravatları jean’lerinizle bile tamamlayabilirsiniz.

PALTO VE TRENÇKOTLARINIZ ÜZERİNİZE OTURMALI: Paltolarınız veya trençkotlarınız aynı takım elbiseleriniz gibi üzerinize oturmalı. İster tek sıra düğmeli ister kruvaze kesimli olsun, bir paltoda önemli olan detaylardır. Palto alırken cep kesimine, kemerine, düğmelerine, kollarına kadar detayları göz önünde bulundurun.

KLASİK KESİM BİR SMOKİN ALIN: Acil durumlar için gardırobunuzda içindeki gömleğine ve ayakkabısına kadar hazır klasik kesim bir smokin mutlaka bulunmalı.
KEMERLERİNİZ AYAKKABILARINIZLA UYUMLU OLMALI: Siyah kemer siyah ayakkabılarla, kahverengi kemer de kahverengi ayakkabılarla tamamlanmalıdır. Bu kuralı göz ardı etmeyin.

KRAVAT BAĞLAMAYI ÖĞRENİN: Hazır bağlanmış kravatlar kullanıldıkça ilk günkü duruşunu kaybeder, bu yüzden kravat bağlamayı öğrenin. Kravatınız ne uzun ne de kısa olsun.


SİYAH YA DA GRİ UZUN ATKI: Siyah kaşmirden atkıları takmak için mutlaka soğuk kış aylarını beklemeyin. Takım elbiselerinizle, spor paltolarınızla veya jean’lerinizle bu uzun atkıları kombine edebilirsiniz.

PANTOLON VE GÖMLEK CEPLERİNİ DOLDURMAYIN: Kalın cüzdan, anahtar gibi şeyleri pantolon veya gömlek ceplerine koymayın, potluk yapan şeyler hem kıyafetinizi deforme eder hem de hoş durmaz.

DERİ AYAKKABILAR VAZGEÇİLMEZDİR: Klasik ayakkabılarda her zaman deriyi tercih edin. Deri ayakkabılar hem ayağınızın şeklini kolayca alır hem de yıllarca eskimeden kullanılabilir.


TAKIM ELBİSELERİNİZİ KURU TEMİZLEMEYE VERİN: Eğer takım elbisenizi uzun yıllar giymek istiyorsanız, iki-üç kullanımdan sonra mutlaka kuru temizlemeye verin. Kıyafetlerinizin her zaman temiz ve ütülü olmasına özen gösterin.

KALİTELİ VE ZAMANSIZ PARÇALARA YATIRIM YAPIN: Alışveriş yaparken mutlaka kaliteli, zamansız parçalara yönelin.
YEDEK GÖMLEK BULUNDURUN: İşyerindeki dolabınızda veya arabanızda mutlaka yedek gömlek bulundurun. Gün içinde yaşadığınız aksilikler veya sakarlıkların görünümünüzü mahvetmesine izin vermeyin ve eve gitmeye gerek kalmadan hemen gömleğinizi değiştirin!
FARKLI DESENLERİ KARIŞTIRMAYIN Çizgili bir takım ya da gömlek seçtiyseniz kravatınızı mümkün olduğunca basit ve düz seçin. Birbirinden farklı ve değişik desenlerden kaçının. Bırakın takımınız konuşsun.
PARFÜMÜNÜZ OLMALI AMA ABARTMAYIN: Mutlaka sizi ifade eden teninize uygun bir parfümünüz olmalı. Sık sık parfüm değiştirmemelisiniz, kendinize has bir kokuyla hafızalara kazınabilirsiniz. Ancak parfümünüzü abartmadan sıkın. Sabah sıkmanız yeterli olacaktır, sürekli tekrarlamanıza gerek yok.
EN AZ BİR GRİ BİSİKLET YAKA SWEATSHİRT’ÜNÜZ OLMALI: Aslında bir Amerikan klasiği olan gri sweatshirt’ler spor veya günlük rahatlıkla üzerinize giyip dışarı çıkabileceğiniz kullanışlı parçalardandır. Unutmayın sweatshirt’lerle sneaker’lar çok güzel kombine olur.
ÇANTANIZ OLMALI: Mutlaka kaliteli bir çantanız olmalı. İster deri, isterseniz kanvas bir çanta alın, günlük kullanmasanız bile seyahatlerde işinize yarayacaktır.
KRUVAZE CEKETLERE ŞANS TANIYIN: Resmi görüşme ve toplantılar için kruvaze ceketler ideal. Ancak bu ceketlerin düğmeleri ilikli durduğunda şık göründüğünü aklınızdan çıkarmayın. Son yıllarda kruvaze ceketler 80’lerdeki gibi bol durmuyor, daha çok slim fit yani dar kesimler tercih ediliyor. Üstelik göbekleri de gizliyor.
KOL DÜĞMESİ TAKIN: Kol düğmesi erkeklerin en önemli mücevherlerindendir. Dikkati kol düğmelerinize çekmek ve şık ama hafif dağınık bir görünüm oluşturmak istiyorsanız, kol düğmesi taktığınızda kravat takmayın.
GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNÜZ OLMALI: Her erkeğin yüz tipine uygun bir güneş gözlüğü mutlaka olmalı. Trendleri takip edebilirsiniz ancak yüzünüze uygun olmayan sadece trend diye taktığınız güneş gözlükleri sizi komik duruma düşürebilir
SNEAKER’INIZ OLSUN: Genç yaşlı herkesin çok sevdiği sneaker’lar artık erkeklerin en önemli parçaları haline geldi. Hâlâ sneaker’ınız yok mu? Günlük tişörtlerle veya gömleklerle tamamlayabileceğiniz sneker’ları bazı erkekler takım elbisenin altına da giyebiliyor. Ancak bizim tavsiyemiz sınırları zorlamamanız yönünde. Sneaker’ları pilililerle değil spor pantolonlarla, kargo şortlarla veya jean’lerle kombine edin.













0 yorum:

Yorum Gönder